top of page
Zoeken
  • ambrose

Het leven van Vincent van Gogh


Vincent Van Gogh was een beroemde kunstschilder . Hij is geboren op 30 maart 1853. Vincent woonde in Zundert, dat ligt in Nederland. Hij schilderde altijd met houterige stokjes. Sombere, donkere schilderijen maakte Vincent vaak. Na verloop van tijd werden dat lichtere en heldere kleuren. Vincent was niet echt een natuurtalent. Hij stuurde vaak brieven naar zijn broer Theo. Theo stuurde dan altijd geld op. Met dat geld geraakte hij aan beter materiaal om mee te schilderen. Vincent heeft zichzelf leren tekenen, daarom deed hij het op zijn eigen manier. Hij en een andere kunstschilder hebben eens ruzie gehad. Van woede sneed Vincent zijn eigen oor af. Daardoor kwam hij in de psychiatrie terecht en pleegde zelfmoord.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Onze klas

We zijn met 24 in de klas : 15 jongens en 9 meisjes. In de eerste week heeft de juf ons veel nieuwe dingen uitgelegd. Er is ook een nieuwe leerling in onze klas. Ze is afkomstig van Brazilië. Ze verst

De Olympische dag

Op vrijdag 13 september zijn we met de fiets naar het Domein van Huizingen gereden. Toen we aankwamen deden we polsstokspringen, dat was zeker niet gemakkelijk voor de leerlingen die wat kleiner zijn.

bottom of page