< Nieuws uit het vijfde leerjaar >

23 Oct 2019

Geschreven door

Vincent Van Gogh was een beroemde kunstschilder . Hij is geboren op 30 maart 1853. Vincent woonde in Zundert, dat ligt in Nederland. Hij schilderde altijd met houterige stokjes. Sombere, donkere schilderijen maakte Vincent vaak. Na verloop van tijd werden dat lichtere en heldere kleuren.  Vincent was niet echt een natuurtalent. Hij stuurde vaak brieven naar zijn broer Theo. Theo stuurde dan altijd geld op. Met dat geld geraakte hij aan beter materiaal om mee te schilderen. Vincent heeft zichzelf leren tekenen, daarom deed hij het op zijn eigen manier. Hij en een andere kunstschilder hebben eens ruzie gehad. Van woede sneed Vincent zijn eigen oor af. Daardoor kwam hij in de psychiatrie terecht en pleegde zelfmoord.

18 Sep 2019

Geschreven door

We zijn met 24 in de klas : 15 jongens en 9 meisjes. In de eerste week heeft de juf ons veel nieuwe dingen uitgelegd. Er is ook een nieuwe leerling in onze klas. Ze is afkomstig van Brazilië. Ze verstaat alleen maar Portugees en een beetje Nederlands. Elke week geeft onze juf een GOTD ( Grej of the day ).  De juf geeft daarover een mini spreekbeurt van 10 minuten. Wij moeten dan dingen opschrijven om er  thuis over te praten en op te zoeken. We hebben een heel toffe klas! We schuiven elke twee weken op van taak en er zijn veel toffe taken zoals: De blog, lichten van alle containers en nog veel meer. In de klas leren we ook veel meer Frans. Nu is het nog gemakkelijk, maar ik denk dat het nog veel moeilijker gaat worden. Als er iemand jarig is, mag de jarige een bon kiezen. Pete was als eerste jarig en hij had een spelletje op de computer gekozen. Dus let op , het 5de leerjaar wordt moeilijk en zeer tof.

18 Sep 2019

Geschreven door

Op vrijdag 13 september zijn we met de fiets naar het Domein van Huizingen gereden.

Toen we aankwamen deden we polsstokspringen, dat was zeker niet gemakkelijk voor de leerlingen die wat kleiner zijn.

Een paar minuten later gingen we naar de Chiro. Toen hebben we het schaar steen papier spel gespeeld.

Na de Chiro gingen we dansen met Eva en Celine, die dansen bij pirouette, de juffen dansten mee.

We moesten daarna gaan lopen maar dat was afgeschaft. Dus gingen we naar de speeltuin dichtbij het zwembad.

We maakten toen veel foto's van de klas op de speeltuin. De juf zei dat we ons  moesten haasten om naar het zwembad te gaan, en toen begonnen we aan de lange wandeling.

Het water was koud, maar het klein badje voor baby's was lekker warm. Er waren jongens die naar de zandbak gingen en maakten daar een vulkaan. Na de lekkere afkoeling zijn we aan de lange fietstocht begonnen terug naar school. 

Het was een toffe en leuke dag geweest.

Please reload

Foto's vind je in de fotohoek

Waar staan wij voor?

Benieuwd?

Populair

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recente posts

September 18, 2019

September 18, 2019

Please reload

Welkom

© 2019door het vijfde leerjaar van Sint-Victor Beersel

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now